7 Mobil Murah Paling Laris 2017

Miturut data Gaikindo (Gabungan Industri Kêndaraan Bêrmotor Indonesia) mobil murah utawa Low Cost Green Car (LCGC) wis didol nganti tembus 218.358 unit ing taun 2017. Mobil LGCC iki dadi sègmèn paling laris nomêr loro sawisé Low Multi Purpose Vehicle (LMPV). Mèrêk kang mélu program iki kayata Daihatsu, Datsun, Honda, Suzuki, lan Toyota. 
Toyota Calya mobil murah paling laris 2017
Toyota Calya
Miturut data wholesales (pabrik nyang dilêr) pèriodê Januari 2017 nganti Novèmbêr 2017, Toyota Calya dadi mobil murah paling laris. Mobil kang nduwèni kapasitas pitung (7) pênumpang iki wis laku 68.038 unit ing 11 sasi pungkasan. Cacah iku munggah kêtimbang taun wingi, mung laku 39.761 unit.

Daihatsu Sigra
Déné, Daihatsu Sigra ana ing nomêr telu mobil paling laris kanthi 41.538 unit kang laku didol utawa munggah saka pèriodê kang padha karo taun wingi yaiku mung 26.289 unit.

Honda Brio Satya
Honda Brio Satya dadi mobil paling laris nomêr têlu kanthi total 39.401 unit kang laku didol. Cacah iki uga munggah saka taun wingi 33.027 unit.

Toyota Agya
Ing nomêr papat ana Toyota Agya kanthi total 27.640 unit kang laku didol. Béda karo têlung (3) mèrêk ing ndhuwur, Toyota Agya dodolané malah mudhun kêtimbang taun wingi kang laku 42.296 unit.

Daihatsu Ayla
Padha karo Toyota Agya, Daihatsu Ayla uga mudhun dodolané. Sêwêlas sasi pungkasan mung bisa ngêdol 27.291 unit. Luwih sithik kêtimbang taun wingi yaiku 36.989 unit.

Datsun GO+ dan GO+ Panca
Taun iki, dodolané Datsun GO+ dan GO+ Panca mung laku 9.449 unit. Mudhun adoh kêtimbang taun wingi kang laku 24.968 unit.

Suzuki Karimun Wagon R
Ing nomêr pungkasan ana Suzuki Karimun Wagon R. Yen taun wingi bisa ngêdol 8.988 unit, ing sêwêlas sasi pungkasan mung laku 5.001 unit.

Komentar

Artikel Lainnya

Contoh Kalimat Aksara Jawa dan Artinya (Bag.1)

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa Tentang Candi Borobudur

Sandhangan Panyigeg Wanda dalam Tulisan Aksara Jawa