4 Mupangaté Daging Iwak Salmon Kanggo Kêséhatan

Salmon dadi salah sijiné iwak kang wis kondhang mupangaté kanggo kasarasan utamané kasarasan jantung lan ngréwangi ngudhunaké bobot awak.

Nanging pranyata, iwak Salmon uga nduwèni mupangat liyané yaiku :

Ngudhunaké têkanan dharah
Miturut buku 'Healing Foods', iwak Salmon nduwèni kandhutan asam lemak omega-3, asam eicosapentaenic (EPA), dan asam docosahexaenoic. 

Yèn dikombinasèkké karo asam lemak omega 3 bisa ngréwangi ngudhunaké tekanan dharah. Iwak Salmon uga apik bangêt kanggo kêséhatan kardio-vaskular.

Ngurangi bobot awak
Salmon uga diarani dadi salah sijiné panganan sing nduwèni proporsi protein gêdhé bangêt. Wong sing kêpingin ngudhunaké bobot awak kanthi cara séhat, iwak Salmon bisa dadi solusi paling apik. Iwak Salmon nduwèni kandhutan lêmak luwih sithik kêtimbang umumé daging mérah.

Ngundhakaké daya ingat
Wong-wong sing nduwèni masalah daya ingat, salmon bisa dadi salah sijiné nutrisi pênting. Salmon nduwèni kandhutan asam lemak omega-3 gêdhé kanggo nglandhépaké daya ingat otak lan ndadani rêténsi ingatan.

Salmon uga bisa ngurangi risiko demensia dan ilangé fungsi méntal.

Nyéhataké kulit
Mangan daging salmon kanthi rutin uga bisa mènèhi mupangat kanggo kêséhatan kulit. Salmon nduwèni kandhutan asam lêmak èsênsial sing bisa nggawé kulit alus lan awèt ênom.

Komentar

Artikel Lainnya

Contoh Kalimat Aksara Jawa dan Artinya (Bag.1)

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa Tentang Candi Borobudur

Sandhangan Panyigeg Wanda dalam Tulisan Aksara Jawa